Robert Bryndza: Smrtonosne tajne

Nakladnik: Znanje

Naslovnica knjige Smrtonosne tajne: ©Znanje, Zagreb 2020.

Dok joj je krv natapala snježni pokrivač, a život napuštao tijelo, Marissi se učinilo da prepoznaje lice kroz velike staklene rupe plinske maske. Str. 7.

Robert Bryndza Smrtonosne tajne

Umorstvo na Badnjak u romanu Smrtonosne tajne

Roman Smrtonosne tajne započinje upravo na Badnjak. Tijelo prelijepe mlade plesačice Marisse Lewi pronađeno je unakaženo u vrtu ispred svoje kuće. Marissa je bila atraktivna mlada žena koja je voljela život, izazovno i uzbudljivo živjela. Zbog nje su mnogi muškarci gubili glavu. Je li jedan od njenih ljubavnika i njen ubojica? Slučaj preuzima detektivka Erika Foster koja istražuje upravo takve teške slučajeve, a posljednji joj je još uvijek u svježem sjećanju. Premda umorna i još puna emocionalnih ožiljaka, Erika preuzima slučaj umorstva Marisse Foster. Njezin tim čine bivši partner James Peterson, narednica Kate Moss  i kriminalistički narednik John McGorry. Svi su oni u grozničavoj potrazi za ubojicom, ali tragova nema, vremena je malo, a potraga otežana, jer ubojicu nitko ne može prepoznati zbog plinske maske koju nosi na licu.

Žrtve se razlikuju po starosti i spolu, riječ je o muškarcima i ženama od dvadesetih do kasnih pedesetih. Imamo samo jedno umorstvo. Umorstvo Marisse Lewis. A ona je pak od svih žrtava napadnuta najbliže svojoj kući. Str. 235.

Erika Foster u romanu Smrtonosne tajne

Smrtonosne tajne prate još jedan slučaj omiljenog lika, detektivke Erike Foster, u romanima Roberta Bryndze. Nesređenog ljubavnog života, boreći se za bolji položaj žena u policiji, suprotstavljajući se šefovima koji je ne uvažavaju, Erika zahvaljujući intuiciji rješava i ovaj posljednji zamršeni slučaj. Iako se na početku čini da je riječ o jednom ubojici, a potom istražitelji posumnjaju u više njih, Erika uskoro otkriva da je priča puno dublja. Postoji li imitator ili su ubojice u dosluhu? – pitanje je koje postavljaju čitatelji, a i sama istražiteljica. Kako se ubojica približava njenom timu, pa čak i napadne njezinu blisku suradnicu Kate Moss, Erika otkriva da su stvari vrlo čudne.

Robert Bryndza Smrtonosne tajne

Dojam o romanu Smrtonosne tajne

Roman Smrtonosne tajne standardno je dobar roman i na tragu je prethodnih Bryndzinih romana. U romanu se spominju neki događaji iz prethodnih romana, što može malo zasmetati pa predlažem da, ukoliko niste do sada čitali ovaj serijal, krenete čitati po redu. Ovaj put moram priznati da nisam pogodila ubojicu, odnosno Bryndza me naveo na krivi trag, a  kraj je uistinu neobičan i iznenađujući. Ali, neću otkrivati. Predlažem da pročitate knjigu i podijelite svoje dojmove na našoj stranici.

O autoru:

Robert Bryndza (1979.) britanski je autor kriminalističkih romana koji su prevedeni na 28 jezika i prodani u više od 3 milijuna primjeraka širom svijeta. Uspješnu spisateljsku karijeru započeo je humorističnim romanima o Coco Pinchard, a najveći uspjeh postigao je serijalom o detektivki Eriki Foster. Prvi roman iz serijala, Žena u ledu, postao je svjetski bestseler, a nakon njega su uslijedili romani Noćna grabežljivica, Mutna voda, Posljednji dah i Hladna krv (svi objavljeni u Znanju). Smrtonosne tajne šesti je nastavak u serijalu o detektivki Foster.

Gdje kupiti:

Znanje

A ako ne znate što čitati u ovo božićno vrijeme, inspiraciju potražite u našem popisu 10 knjiga koje morate pročitati ovih praznika!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.