Sarah Morgan: Možda ovog Božića

Nakladnik: Znanje, 2019.

Naslovnica romana Možda ovog Božića: ©Znanje

Sarah Morgan: Možda ovog Božića

Nije li to zapravo ljubav? Voljeti nekoga onakvog kakav jest. Ako želiš da netko bude drugačiji, kako to može biti ljubav?

str. 93.

Možda ovog Božića

Otkad zna za sebe, Brenna Daniels zaljubljena je u najmlađeg brata O’Neila – Tylera.

Imao je oči O’Neilovih, one žive, intenzivne plave boje koje su je podsjećale na nebo na najsavršeniji mogući dan za skijanje. … Uputio je još jedan osmijeh … i otišao prema sobi za sastanke, sa svih svojih 190 cm čistog seksipila i ubojita šarma.

str. 27.

Tyler je ne primjećuje, ili se barem tako čini. Usredotočen na osobne probleme, ozljedu zbog koje je morao prestati skijati, kćer Jess, tinejdžerku koja se nakon godina života s majkom doselila k njemu te spašavanje obiteljskog skijališta Snježni kristal i nema vremena za ljubav. A i da ima, raskalašena ga prošlost sprječava u tome. Odlučan je da Brennu zadrži kao jedinu konstantu svog života – svoju najbolju prijateljicu.

Nije želio razmišljati o Brenni kao ranjivoj. Htio ju je smatrati jednom od dečki. Istrenirao se da ne primjećuje te glatke obline ispod uskih skijaških hlača. Istrenirao se da ne primjećuje slatku oblinu njezinih usta dok se smije. Bila je kolegica. Prijateljica. Njegova najbolja prijateljica.

Nikad u životu neće učiniti nešto kako bi to ugrozio.

str. 34.

Kada njezine prijateljice Kayla i Elise, zaručnice starije braće O’Neil, saznaju za Brennine osjećaje, odlučne su u tome da joj pomognu.

Uz njihove spletkice, Brenna se useljava k Tyleru i tu kreće njihova priča.

Hoće li njih dvoje završiti skupa?

Ili će ipak zadržati svoje dragocjeno prijateljstvo?

Ljubav i praznici

Možda ovog Božića treći je dio trilogije o braći O’Neil i njihovom potragom za ljubavlju, a drugi koji se događa zimi, u bajkovitom ozračju obiteljskog skijališta Snježni kristal.

Za razliku od Jacksona i Kayle, čiju smo ljubavnu priču mogli pratiti u prvom dijelu, Brenna i Tyler poznaju se cijeli svoj život i oduvijek su najbolji prijatelji. Bili su jedno uz drugo u svim životnim situacijama i silno se boje upropastiti to prijateljstvo.

Sarah Morgan: Možda ovog Božića

I jedno i drugo vuku repove iz prošlosti – Brenna čuva tajnu za koju se boji da će povrijediti i Tylera i njegovu kćer Jess, a Tyler još uvijek pati jer mu je karijera nagrađivanog skijaša propala u sekundi – jedan pad koštao ga je teškog loma noge i primoran je prestati se natjecati, a to je ono što voli najviše. Ili barem tako misli. 

Na snijegu je bilo krvi, a ona je zatvorila oči, udisala ledeni zrak i preklinjala Onoga gore: Molim te, samo da ne umre. I obećala je samoj sebi da će, ako preživi, prestati željeti nemoguće.

Prestati željeti ono što ne može imati.

Prestati se nadati da će joj uzvratiti osjećaje.

Prestati se nadati da će se zaljubiti u nju.

str. 26.

No, kada se Kayla pobrine da Brenna završi u Tylerovoj kući, njih su dvoje prisiljeni ne samo skijati zajedno, već i razgovarati, družiti se i biti zajedno u čarobnom božićnom ugođaju koji jednostavno potiče na ljubav.

Roditelji i djeca

Nemoj živjeti svoj život brinući se što netko drugi misli o tebi. Kao prvo, zato što većinu vremena ljudi misle o sebi, a ne o tebi, a kao drugo i najvažnije, nikoga se ne tiče kako ćeš ti odlučiti živjeti svoj život. Ti živi svoj život, a oni neka žive svoj.

A što ako te svi osuđuju?

Tada je to njihov problem.

str. 114./115.

Tylerova kći Jess zanimljiva je mlada dama koja ovom ljubavnom romanu daje jednu dodatnu dubinu. Za razliku od svoje braće, Tyler je roditelj – Jess je rezultat kratkotrajne tinejdžerske avanture koja mu nije donijela ništa dobro- osim same Jess.

I ona nosi ožiljke zbog svega toga, no Tyler, koliko god se u ostalim stvarima čini neodgovoran i raspušten, veoma voli svoju kćer i učinit će sve da joj pomogne. Naravno, Brenna ga čitavo vrijeme gura u pravom smjeru jer ona točno zna kako se Jess osjeća – i sama je imala nesređeno djetinjstvo i zna kako je patiti u tišini.

I to je jedna od vrijednosti ovog romana – uči nas kako nadići nesretno djetinjstvo i dječje traume, kako iz njih izići jači i bolji i kako se zauzeti za sebe.

Lekcije iz Snježnog kristala

Možda ovog Božića svidio mi se više nego prvi nastavak Praporci u snijegu. Priča o dvoje najboljih prijatelja nekako mi je realnija nego ona o dvoje stranaca koji se zaljubljuju na prvi pogled.

Ono što dodatno uljepšava ovu romantičnu ljubavnu priču jest ozračje u koje ju spisateljica smješta – prekrasno, snijegom prekriveno skijalište, okruženo drvećem i, tu i tamo, kojim losom. Tyler i Brenna likovi su koji vam se odmah uvuku pod kožu pa čak i kada vas malo nerviraju, cijelo vrijeme navijate za njih i za ono što bi mogli biti, kada bi bili malo hrabriji.

Svi se ponekad plaše nečega. Nije bitno što se bojiš. Bitno je hoćeš li strahu dopustiti da utječe na tvoje odluke.

str. 314.

Ovaj roman nije samo o ljubavi, on je, prije svega, roman o obitelji. O obitelji povezanoj manama i vrlinama, različitim ljudima i različitim željama, ali svi se oni drže zajedno kad zagusti i baš zato mi čitatelji želimo da svi članovi O’Neilovih budu sretni, počevši od pradjeda Waltera i prabake Alice pa do male Jess.

… ljubav nije prolazna ni privremena. Nije nešto što se može izliječiti odsutnošću ili snagom volje. Ne može se pronaći u jednom pogledu ili jednoj noći. Duboka je i stalna.

str. 109.
Sarah Morgan: Možda ovog Božića

Ostali naslovi ove autorice:

Praporci u snijegu

Ljeto je krivo za sve

Možda ovog Božića

Navedeni naslovi čine trilogiju o zgodnoj braći O’Neil i njihovim ljubavnim zavrzlamama. Naravno da preporučujem čitanje po redu, ali budući da sam i ja čitala navrat-nanos, shvaćam ako ne budete slijedili moj savjet. ? ?

Na našem ste blogu već mogli čitati o prethodna dva romana. Klikom na njihove naslove u popisu, prisjetite se ljubavi Kayle i Jacksona te Seana i Elise.

Tu je i trilogija o otoku Puffin:

Gdje kupiti:

Znanje

A ako ne znate što čitati u ovo božićno vrijeme, inspiraciju potražite na našem popisu 10 knjiga koje morate pročitati ovih praznika!

Možda vas zanima i ovo – 10 ljubavnih romana koji će vas raznježiti po izboru vaše Male.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.