Elizabeth Hoyt: Grešni vojvoda

Nakladnik: Znanje, 2023.

Naslovnica romana Grešni vojvoda: ©Znanje

Prevela: Viktorija Lisec

Elizabeth Hoyt: Grešni vojvoda

Grešni vojvoda

Bridget Crumb pametna je i hrabra domaćica zloglasnog Valentina Napiera, vojvode od Montgomeryja, poznatog po prljavim poslovima kojima se bavi. Bridget krije tajnu – nije ona došla u njegovu kući samo biti domaćica, ne. Došla je spasiti ljude koje Montgomery ucjenjuje i ukrasti od njega ono čime ih ucjenjuje.

Domaćica besprijekornih kvalifikacija mogla bi biti uhvaćena i u gorim položajima od klečanja na poslodavčevoj postelji. No dva su čimbenika pridonijela tome da ova situacija bude osobito zabrinjavajuća, razmišljala je Bridget Crumb. Prvi je bio taj da je dotični poslodavac bio Njegova Milost, vojvoda od Montgomeryja, koji se općenito smatrao najzlobnijim čovjekom u Londonu. A drugi, da je u desnoj ruci slučajno držala netom ukradeni minijaturni portret. (str. 1.)

Među tim ljudima je i njezina majka – naime, Bridget je nezakonita kći jedne aristokratkinje koju grešni vojvoda drži u šaci.

Igra među njima počinje kada ju Montgomery uhvati u kompromitirajućem položaju i shvati da gospođa Crumb ima svoje razloge za biti u njegovoj blizini.

Vojvoda je seksi, fizički savršen muškarac. Bridget to zna i nije imuna na njegovu privlačnost.

Vojvoda nije bio ni osobito krupan čovjek ni osobnosti koja bi se smatrala zastrašujućom, zapravo, upravo suprotno. Jagodice, usne i nos bili su mu tako savršeni da je komotno moglo biti da mu je lice isklesao grčki kipar. Oči su mu bile najsvjetlije plave boje, a kovrčava kosa boje ulaštenih gvineja… Njegova Milost bila je utjelovljenje gospodske, muške sofisticiranosti, ali svatko tko bi ga zbog toga proglasio bezopasnim bio je potpuna budala. (str. 2.)

A premda je skrivena ispod ružne crne pamučne suknje i grube kape za domaćicu, vojvoda uviđa Bridgetinu ljepotu. A više ga od te ljepote privlači njezina pamet, dobrota, hrabrost i iskrenost.

Gospodari kaosa

Kada se njih dvoje naposljetku spetljaju, svjesni su da to neće potrajati. On zna da ga je nemoguće voljeti jer je loš i ne zaslužuje ljubav.

Njegova je Seraphine mislila da je negdje duboko u njemu zlatna jezgra, dobar čovjek koji može biti oslobođen grijeha.
Bila je u krivu.
A kad pronikne u njegove dubine i umjesto toga otkrije smrznutu šupljinu, učinit će ono neumitno.
Napustit će ga.
(str. 214.)

Ona zna da je njegova blizina opasna i da ga previše ljudi želi vidjeti mrtvog, uključujući i neke članove njezine obitelji.

A tu su i Gospodari kaosa – sekta okrutnih zločinaca u kojoj Montgomery ima osigurano mjesto…

Elizabeth Hoyt: Grešni vojvoda

Grešni vojvoda i staložena domaćica

Grešni vojvoda deseti je nastavak Maiden Lane serijala autorice Elizabeth Hoyt. U svakom dijelu pratimo jedan par i mnoštvo sporednih likova, plemića i plemkinja, među kojima se onda krije par za sljedeći nastavak. Tako da sam već otprije znala da će Valentine Napier kad-tad dobiti svoju ljubavnu priču i evo je!

Ne moram posebno naglašavati da mi se jako svidjela! Uvijek padam na ljubav i strast među pripadnicima različitih staleža, na opasne tajne koje kriju, igrice koje igraju i na kraju – ah, naravno – vječnu sreću koju pronalaze!

Uživala sam čitajući ovaj romančić, iz više razloga! Najprije, novo KDS kolo izdavačke kuće Znanje veće je, preglednije i lakše za čitanje što mi je super jer mi je vid koma. Premda mi se ovaj nastavak veličinom neće uklapati u ostatak serijala, nije mi važno. Bitno mi je da mi je čitanje olakšano, a ovim novim izdanjima to stvarno jest!

Zatim, ova povijesna erotska romansa svojom radnjom svakom čitatelju stvarno može izmamiti osmijeh na lice. Od opisa vojvode Montgomeryja, koji je seksi i muževan, ali u isto vrijeme, i ljubitelj fine (ljubičaste) odjeće. Zatim Bridget Crumb, nevina, a sva vražja, zamutila je vojvodi pamet ne toliko fizičkim izgledom, koliko karakterom. Nije li to jedna od onih vrijednosti koju stalno treba ponavljati, pa makar i u ljubavnim romanima?

Oh, zatim su tu i Gospodari kaosa! Kako jedva čekam sljedeći nastavak da stari prdonje dobiju ono što zaslužuju!

Odrastao sam u blizini dvorca Ainsdale, dvorca Montgomeryjevih. Oni su kao čopor vukova. Svi do jednog. Majka, otac, i osobito vojvoda. Nešto im vražje kola u žilama. (str. 118./119.)

Ma treba li preporuka?

Baš tako! Ako se već duže družite s blogom Mala od knjiga, onda znate da je Elizabeth Hoyt spisateljica koju ću vam uvijek i svugdje preporučiti! Kao čitateljica koja ne voli ljubavne romane, njezini su među rijetkima kojima se veselim i zbog kojih sve ostalo stavljam na stranu! To sam napravila i ovaj put – unatoč ogromnom broju trilera i krimića koji čekaju čitanje, kad sam novu Hoyticu ugledala u paketu, sve se maklo mjesto unatrag!

Grešni vojvoda štivo je koje se brzo i lako čita. Šarmantna je to ljubavna priča, puna vrućih, strastvenih dijelova zbog kojih se smijuljimo, ali i onih opasnijih, koji nas tjeraju da  čitamo dalje!

Evo, jedva čekam sljedeći nastavak! Baš se veselim!

P.S. u Grešnom vojvodi upoznali smo par koji ćemo pratiti u sljedećem dijelu serijala, Duke od Pleasure. Bit će fe-no-me-na-lno!

Elizabeth Hoyt: Grešni vojvoda

Ostali naslovi ove autorice:

Elizabeth Hoyt moja je omiljena autorica povijesnih ljubavnih romana, najpoznatija po svom Maiden Lane serijalu.

Serijal Maiden Lane broji 12 nastavaka, a kod nas je zasad prevedeno ovih deset nastavaka. To su, redom:

  • Opasne namjere
  • Zabranjeni užici
  • U vučjoj jazbini
  • Kradljivac sjena
  • Gospodar tame
  • Ponoćni vojvoda
  • Dražesna zvijer
  • Čuvar srca
  • Najslađa bitanga
  • Grešni vojvoda

Klikom na gornji link (Maiden Lane) doći ćete do moje recenzije prethodnih nastavaka, saznati koji mi je dio serijala najbolji i što je uopće Maiden Lane.

Recenzija o ovom serijalu Elizabeth Hoyt jedna je od najčitanijih recenzija na blogu Mala od knjiga, a navedeni sam serijal uvrstila i među 10 ljubavnih romana koji će vas raznježiti za Valentinovo.

Volite li povijesne ljubavne serijale, svakako ne propustite i recenzije Hathaway serijala autorice Lise Kleypas te Byron serijala Tracy Ann Warren.

Gdje kupiti roman Grešni vojvoda:

Znanje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.