T. M. Logan: Ulov

Nakladnik: Stilus, Zagreb

Naslovnice knjige Ulov: ©Stilus

T.M.Logan ulov

Ulov- možete li vjerovati neznancu iako je zaručnik vase kćeri?

Ulov je uzbudljiv, intrigantan roman koji ne ispuštate iz ruku od prve do zadnje stranice. Ovaj autor mi se svidio i s romanima 29  sekundi i Odmor pa sam s nestrpljenjem očekivala nove naslove. Ulov mi se čini još bolji od prethodna dva romana. Priča o čovjeku koji je uvjeren da njegov zet nije ono za što se predstavlja, doslovno me prikovala za naslonjač. Knjiga ima  sve što tražite od odličnog trilera: brzu radnju, adrenalinske upade, zagonetku koja vas tjera na razmišljanje i donošenje zaključaka i mogućnost da se opredijelite za stranu kojoj vjerujete.

Ed upoznaje zaručnika svoje kćeri Abbie

Ed i Clare žele najbolje za svoju kćerku Abbie. Kad Abbie odluči predstaviti roditeljima svog zaručnika Ryana, isprva su oduševljeni. Ryan je stariji od Abbie, zgodan i samouvjeren muškarac, bivši vojnik, odlikovan medaljom za hrabrost, doktorirao psihologijske znanosti, a sada  u stabilno uhodanom poslu. Još, uz to, human je i empatičan, volonter u domu za starije,  veoma angažman pri prikupljanju donacija za dobrobit zajednice. Ryan je idealan zet. Tako je barem mislio Ed, Abbien otac, dok nije pogledao Ryanu u oči. A njegove oči su bile tamne, duboke i neprozirne. Nešto je bilo duboko skriveno u njima, što je Ed odmah primijetio. Ed je uvjeren da Ryan nije ono za što se predstavlja i da krije mnoge tajne. Samo, zašto to ne primjećuje nitko drugi? Prestravljen mogućnošću da mu je kći u vezi sa psihopatom, Ed odlučuje istražiti kćerinog zaručnika.

I tad sam znao, gledajući Ryana u oči. To je bio trenutak kada sam shvatio da nešto nije u redu s novim dečkom moje kćeri. Nešto je bilo skriveno iza mračnih sjena u njegovim očima. Nešto se nije uklapalo. Nešto uistinu jako, jako loše. str. 11.

Ryan-idealan zet ili nešto sasvim drugo?

Ed pokušava istražiti Ryanovu prošlost i njegove poslove. Ne nailazi na ništa sumnjivo, ali ne odustaje. Intuicija mu ne da mira. Ed i Clare već su jednom izgubili dijete. Krivnja koju Ed svakodnevno osjeća zbog smrti trogodišnjeg sina progoni ga godinama i on će sve učiniti da zaštiti Abbie, jedino dijete koje mu je preostalo. Je li Ed pretjerano zaštitnički nastrojen otac ili su njegove sumnje utemeljene? Ed angažira privatnog detektiva uvjeren da, kad je Ryan u pitanju, mora kopati dublje…

Dilema koja izjeda Eda

Ed ne odustaje od svojih sumnji ni kada mu Ryan postaje zet. Dapače, svojim ponašanjem Ed navlači nezadovoljstvo supruge i kćeri koje ne razumiju njegove motive. Ed se posvetio istraživanju i praćenju Ryana toliko da mu uskoro počinje patiti i posao za što, naravno, u njegovoj firmi nemaju razumijevanja. Ni pod cijenu otkaza Ed ne posustaje. Ali nije baš sve bez vraga. Prateći Ryana, Ed otkriva da Ryan posjećuje sumnjivu kuću, okupljalište ovisnika, u opskurnom dijelu grada. Potom, otkriva da nema podataka o Ryanovoj prošlosti iz djetinjstva, a nije mu baš jasna ni njegova diploma. Puno je nepoznanica… Ostavljam vam da ih sami otkrivate…

Clare je željela da se potrudim bolje upoznati kćerina zaručnika. Točno ću to učiniti. Saznat ću istinu o strancu koji je Abbie oborio s nogu. Prije negoli bude prekasno. str. 48.

Ryan

Ryan je zgodan, Ryan je pametan, Ryan je zaposlen i nedvojbeno usrećuje vašu kćer.

Pa, zašto sumnjati u Ryana? I, kad Ryan utvrdi da ga punac ne simpatizira, i dalje je vrlo prijazan i susretljiv prema Edu. Postupa li tako većina ljudi ili je Ryan izuzetak?

T.M.logan Ulov

Dojam o djelu Ulov

Od mene velika preporuka za čitanje ovog romana. Ulov sam pročitala u jednom dahu. Roman je intenzivan, pun zapleta, tajni koje se trebaju otkriti, brzih izmjena radnje. U nekim detaljima malo je i predvidiv, ali to ne umanjuje zanimljivost radnje. Premda, jasno vam je da savršeni zet ne postoji (iako je moj sasvim solidan, ha, ha)!

Ali šalu na stranu, knjiga postavlja jedno zanimljivo pitanje: Koliko smo daleko spremni ići da bismo zaštitili one koje volimo? Nakon Ulova s nestrpljenjem očekujem novu knjigu ovog autora.

O autoru

T. M. Logan rođen je u Berkshireu 1975. godine i od djetinjstva je zaljubljenik u knjige. Studirao je povijest na Sveučilištu u Londonu (Westfield College), nakon čega upisuje postdiplomski studij na Sveučilištu u Cardiffu. Novinarstvo se činilo logičnim izborom pa piše za engleski dnevni list Daily Mail, a od 2017. posvećen je samo književnom radu. Knjige su mu prevedene u 20 zemalja diljem svijeta, a na hrvatskom jeziku objavljeni su mu romani Laži29 sekundi i Odmor. Živi u Nottinghamshireu sa suprugom i dvoje djece.

Gdje kupiti roman Ulov:

Stilus

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.