Jill Mansell: Kad se stara ljubav vrati

Nakladnik: Znanje, 2022.

Naslovnica knjige Kad se stara ljubav vrati: ©Znanje

Prevoditelj: Iris Spajić

Jill Mansell Kad se stara ljubav vrati

Kad se stara  ljubav vrati- ponovno

Kad se stara  ljubav vrati šarmantna je romansa za drugu priliku. Priča započinje romantično- jednog snježnog dana u Veneciji, prekida se naprasno i svatko odlazi na svoju stranu. Premda nisam poklonik ponovljenih veza, ova me osvojila svojim šarmom i vrckavošću. Oba protagonista pozitivne su i drage osobe s kojima se možete poistovjetiti, a sam je roman kao balončić od sapunice koji leti i leti. Neki balončići u tom letu puknu i nestanu, a neki se vinu visoko u nebo i nitko ne zna gdje im je kraj.

Venecija

U knjizi Kad se stara ljubav vrati glavni par Didi i Shay prvi put se susreću kao tinejdžeri na pragu punoljetnosti. Zajednička proslava prijateljičinog rođendana, mladost i čudesno okruženje Venecije pod snijegom, zapalili su vatru strasti kod dvoje mladih. Didi je bila mamina princeza, a Shay lokalni momak s problematičnim ocem. I taman kad se čini da ništa ne stoji na putu njihovoj sreći, jedan šokantan događaj  uzrok je njihovom raskidu. Shay nestaje bez pozdrava, sve dok se nakon desetljeća ponovno ne sretnu. 

O kako  mi je život mogao biti drugačiji da se ono što je otjeralo Shaya nikad nije dogodilo. str. 139.

Ponovni susret

Didi radi kao upraviteljica luksuznog hotela u Cotswoldsu, napokon je sretna i uskoro se udaje. Zaručnik Aaron je mirna luka. Postojan, sklon romantičnim gestama i velikodušnim darovima. Uz njega bi život bio jednostavan. Ali u Didinom se hotelu iznenada pojavljuje Shay. Sada je imućan poslovni čovjek koji je došao posjetiti bolesnog oca. Njegov povratak budi davno zaboravljene osjećaje, a zakopane tajne koje su ga otjerale iz grada sada izlaze na površinu. Uza sve to, Didi osjeća iskru koja plamti u njoj i izaziva joj leptiriće u trbuhu. Ali Shay neće ostati. On je samo u prolazu, zgodan momak kojeg svuda prate djevojački pogledi. Ponovni susret uzdrmao je i Shaya…

Kako su prolazili dani, a zatim i tjedni polako joj je sjedalo da nije blefirao. Stvarno je otišao. str. 149.

Dojam o djelu

Kad se stara ljubav vrati lepršava je i slatka knjiga i ako želite opuštajuće ispuniti nekoliko popodneva idealno je štivo. Kemija između Didi i Shaya je sveprisutna i tu nema iznenađenja. Vi znate da će oni nekako završiti skupa pa je najveće pitanje kako će to učiniti, a da ne povrijede svoje partnere. Ali kako i u životu tako i u knjizi, put do sreće nije jednostavan i uvijek ima onih koje na tom putu okrznete.

 Jill Mansell je autorica koju ljubitelji chick lit književnosti uvijek rado čitaju. Njezine knjige govore o temama s kojima se čitatelji mogu poistovjetiti. Autorica cilja na urbane, zaposlene žene koje uspješno balansiraju između privatnog života i poslovne karijere.

Uz vještu kategorizaciju urbanih likova te zdravu dozu humora, ona piše o životima, romansama, poteškoćama, usponima i padovima i svemu između toga na ljubak i opušten način. 

Kad se stara ljubav vrati roman je koji opušta i podsjeća na neprežaljene snove, mladost i propale veze, ali daje nadu da se i porušeni mostovi mogu ponovno izgraditi.

Jill Mansell Kad se stara ljubav vrati

O autoru

Jill Mansell popularna je autorica domišljatih i duhovitih ljubavnih romana. Počela je pisati fikciju dok je radila u NHS-u, nakon što je pročitala članak u časopisu koji ju je nadahnuo da se pridruži lokalnom tečaju kreativnog pisanja. Od tada je napisala više od dvadeset bestselera Sunday Timesa  Njezini naslovi prodani su u više od 14 milijuna primjeraka i našli su se na vrhu top-ljestvica. Odrasla je u Cotswoldsu, a danas s obitelji živi u Bristolu.

Gdje kupiti:

Znanje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.