Penelope Douglas: Slavljenica

Nakladnik: 24 sata  d.o.o., Zagreb, 2020.

Naslovnica knjige Slavljenica: ©24 sata

Penelope Douglas Slavljenica

Slavljenica- pitka ljubavna priča s elementima erotike

Slavljenica je knjiga koju ćete izabrati za čitanje nekog neobaveznog poslijepodneva uz kavicu. Opustit će vas i skrenuti misli s ozbiljnih dnevnih tema. Knjiga je lagana, nepretenciozna, na trenutke naivna, ali dajete joj šansu jer je zabavna i ne traži od vas veliki angažman. Ljubavna priča Jordan i Pikea napisana je s dozom erotike. Knjiga koja prkosi uvriježenim tabuima, naći će svoje sljedbenike u čitateljskim klubovima.

Vas dvoje se gledate kao…

Kao?

Kao da imate neki svoj zajednički jezik. Str. 198.

Jordan

Jordan je slavljenica. Ali, devetnaesti rođendan proslavlja potpuno sama jer je njezin momak Cole zauzet. Već dulje vrijeme Jordan osjeća da je momak zanemaruje. Jordan ima stariju sestru koja zarađuje za život plešući egzotične plesove u opskurnim disko klubovima. Ni ona ni sestra nisu imale lagan start u životu, rano su otišle iz obiteljskog doma  i to ih je očvrsnulo. Na kino predstavi Jordan upoznaje starijeg Pikea i zajedno provedu zanimljivo poslijepodne u kinu. Od prvog trena osjećaju međusobnu privlačnost i premda Jordan vidi da je Pike stariji, to joj ne smeta. Počinje razmišljati o Pikeu kao o privlačnom muškarcu koji joj se sviđa, ali sve se ruši kad razmijene imena i kad Jordan shvati da je Pike tata njezinog mlađahnog, nezrelog momka.

Zagledao se u mene svojim toplim očima, a onda mu je pogled nehotice pobjegao na moje usne. Osjetila sam leptiriće u trbuhu. Str. 18.

Pike

Pike je u tinejdžerskoj dobio dobio sina Colea. S Coleovom je majkom ostao u prijateljskim, ali površnim odnosima. Pike živi sam i u dobi od 37 godina ozbiljan je i odgovoran muškarac koji ima svoju firmu i posložio je svoj život. Kad shvati da je Jordan djevojka njegovog sina, nudi im podstanarstvo u vlastitoj kući kako bi im financijski pomogao i omogućio krov nad glavom. Pikeu se jako sviđa Jordan, ali on ne razmišlja o njoj iz dva razloga: prvo, to je djevojka njegovog sina i drugo, razlika u godinama između njih dvoje je prevelika.

Bio je zanimljiv.

I zgodan.

I zaposlen str.23

Penelope Douglas Slavljenica

Dojam o knjizi Slavljenica

Knjiga obrađuje intrigantnu temu, a to je ljubav mlade djevojke i muškarca koji bi joj mogao biti otac. Kad sam shvatila, odmah na početku, da se radi o mogućoj vezi dvoje ljudi kod kojih je znatna razlika u godinama, učinilo mi se to teško ostvarivo, ali spisateljica je donijela Jordan kao odgovornu i zrelu osobu, puno zreliju od svojih vršnjaka i svog momka, osobu koja je rasla u nepovoljnom obiteljskom okruženju, bez majke, s ocem i maćehom živeći u oskudnim uvjetima u kamp kućici. S druge strane, Pike je nakon neuspješne mladenačke ljubavi odlučio živjeti sam i ne srljati u usputne veze. Dolaskom Jordan u njegovu kuću, njihova se veza razvija na jedini mogući način.

Koketiranje s erotikom

Autorica koketira s temom zabranjenog voća (Pike na nekin način preotima Jordan sinu) te erotičnim elementima začinjava atmosferu tako da su čitatelji cijelo vrijeme u očekivanju se Jordan i Pike prepuste strasti, ali oni ostaju „neporočni“ skoro do samog kraja…

Romantični čitatelji koji vole pitke, zabavne knjige uživat će u ovoj knjizi. Vješto ubačeni erotični elementi kao šećer na kolaču, draže čitatelja dok čeka rasplet. Knjiga nema puno veze sa stvarnim životom, na trenutke je naivna i prejednostavna, ali možda nam baš to treba u ovim nestabilnim vremenima.

O autoru

Penelope Douglas autorica je bestselera New York Timesa, USA Todaya i Wall Street Journala. Njezine knjige prevedene su na trinaest jezika, od serijala The Fall Away i The Devil’s Night do samostalnih djela poput Misconduct, Punk 57 i Slavljenice.

Gdje kupiti roman Slavljenica:

Stilus

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.